Sens dubte, aquesta és la pregunta que més ens han fet pel carrer, ja siguin coneguts o desconeguts. Per deixar-ho clar, la Q és una nena, però no porta arracades i no va vestida amb vistosos vestits roses (tot i que tenim roba de color rosa) I això, és clar, confon molt al personal.

catifa (3)
Roba de nen o de nena?

Quan es parla d’estereotips o de rols de gènere, sempre surt aquella frase que diu “S’ha avançat molt en aquest tema“, però quan abordem el tema de la moda, sobretot de la moda infantil, aquesta frase és d’allò més qüestionable. Encara es poden trobar botigues, grans superfícies i petits establiments de barri, on la roba infantil està separada en roses i blaus, en dibuixos d’estrelles i de cotxes, de princeses i pirates. Costa molt (i com més petita és la criatura, més encara) trobar roba infantil de colors neutres o d’altres colors com el verd o el taronja.

Ens hem adonat que hi ha una llei no escrita que exigeix als pares i les mares a vestir i enllestir els seus fills i filles de forma que el seu sexe sigui totalment reconeixible a simple vista. En cas contrari, ens veurem obligats a haver de respondre la pregunta que dóna títol a aquest post unes dues-centes vegades la setmana.

Doncs nosaltres ens hem plantat. La Q no porta arrecades; ja les portarà de gran si és el que ella vol. La Q porta roba de tots els colors (sí, de color rosa també. Es tracta de diversificar la gamma de colors amb què pot anar vestit un nen o una nena, no d’eliminar-ne colors). La Q porta pantalons, i també faldilles quan convé. La Q és una nena i, malgrat això, nosaltres, els seus pares, no la vestirem d’una manera que limiti la roba que pot dur a una simple gamma de colors que vagin des del rosa al lila. Ja ho farà ella quan sigui gran.

Nota: el tema d’aquesta entrada està molt relacionat amb la separació que hi ha de jocs i joguines en funció del gènere dels menuts. Només ens hem volgut centrar en el tema de la moda, però ja arribarem al tema de les joguines; ja arribarem…

Nota 2: avui és Sant Jordi! I no hem volgut perdre l’ocasió de disfressar la Q de drac. Feliç Sant Jordi a tothom!