wp-1528532857788.jpg

Aquest cartell el vam fer quan ens vam instal·lar a casa nostra i amb el temps s’ha convertit en una espècie de mantra per a nosaltres.

Molta gent, en saber que estem ficats en aquest món dels bloggers i els youtubers, el primer que ens pregunta és: i d’on treieu el temps?

Per començar, no treiem el temps de cap lloc. Els dies, per nosaltres, tenen 24 hores i les setmanes, 7 dies. El secret està en aprofitar les estones ‘lliures’ del dia. I per ‘lliures’ entenem les estones que no estem dedicant a treballar, dormir, menjar i, per suposat, estar amb la Q.

Aquest és un aspecte que sempre hem tingut en compte. Ens sap greu per la gent que ens segueix en alguna xarxa social, però heu de saber que la Q té prioritat i passa per davant de tot i de tothom. Les estones que dediquem als blogs o al canal de youtube coincideixen amb migdiades, nits, llar d’infants i cangurs esporàdics dels avis i les tietes.

Ben aprofitades, les hores poden donar molt de si, i més si treballen 4 mans en comptes de 2. Un altre factor important, creiem, és que no tenim televisió. Se’ns va espatllar farà cosa de dos anys i vam decidir provar de viure’n sense. I fins avui, estem encantats! Això sí, Netflix a l’ordinador no ens en falta. Al cap i a la fi, escrivim sobre el que ens passa en el dia a dia i sobre el que mengem. No fem una feina creativa i imaginativa on calgui passar hores i hores davant d’una pantalla en blanc. No crec que siguéssim capaços de fer aquest tipus de feina.

Abans de néixer la Q, intentàvem tenir un ritme de vida tranquil i ‘slow’. Ens han inspirat els moviments de la lentitud per gaudir d’una vida més tranquil·la i conscient. Amb el naixement de la Q, però, hem descobert els beneficis d’aquest tipus de vida multiplicats per 4 (no sé ben bé perquè he escollit el nombre 4. No tinc gaire idea de com quantificar els beneficis de què us parlo). Estem aprenent a ser pacients, a dedicar a les nostres activitats el temps necessari per fer-les, sense mirar el rellotge (quan és possible) i a gaudir de cada moment per poder-ne treure el màxim profit.

A vegades, el ritme frenètic de vida que portem i que ens imposen les responsabilitats és massa aclaparador i necessitem aturar-nos de tant en tant, quan aquestes responsabilitats passen a un segons terme. Ningú ens obliga a córrer pel carrer quan anem a veure un amic, a comprar en 5 minuts si tenim tota la tarda per endavant, a intentar posar-nos a la cua més curta per anar més ràpid, a mirar el mòbil quan estem aturats en un semàfor en comptes de veure el que passa al nostre voltant, a dedicar 10 minuts a l’hora de menjar mentre veiem la tele (per això practiquem el BLW)… Quan ens adonem que aquest ritme estressant s’apodera de nosaltres és quan comencem a “perdre el temps”. Comencem a perdre el nostre “temps de vida”, la nostra oportunitat de gaudir i de viure plenament.

Així que podem dir que aquest és el nostre secret. Ens prenem les coses amb calma -o si més no hi intentem sempre que podem- i intentem dedicar a cada activitat l’estona necessària per poder-la gaudir al màxim. Quan vivim d’aquesta manera ens adonem que, realment, HI HA TEMPS PER TOT.


Per cert, si voleu saber quins altres projectes tenim per la xarxa, aquí us deixem els enllaços:

Aficionats a la cuina – On anem penjant receptes que ens agraden i que cuinem quan tenim una mica de temps i no ens engoleix el ritme diari. Podeu seguir el Blog o el canal de Youtube.

Instagram

Twitter

Pinterest de L i A

No us oblideu de subscriure-us al blog si us agrada i no deixeu de comentar ni de compartir. Totes les idees són necessàries i ben rebudes.

Moltes gràcies i fins aviat!