Fa uns dies vam fer una escapada al parc d’atraccions del Tibidabo. I per facilitar-nos la vida, ens vam endur a la nostra neboda A. Aquí van les claus que van aconseguir que fos un dia fantàstic… i molt cansat.

20180725_191918

  • Els infants manen!

És la primera clau i la més important de totes. Hem escollit anar a un parc d’atraccions, sigui quin sigui, perquè els infants passin un dia genial i puguin gaudir molt. Per tant, l’objectiu és que ells gaudeixin i puguin fer tot allò que vulguin. Entenem per “tot allò que vulguin” el fet de poder pujar a les atraccions que escullin, encara que siguin les més cutres o les típiques que poden trobar en qualsevol fira de barri, com els llits elàstics. L’objectiu és que ells/es s’ho passin bé. I això ens ho hem d’anar repetint com si fos un mantra per assegurar-nos l’èxit del dia. Això, i també…

  • No fer-se expectatives

Els infants canvien d’opinió segons bufa el vent i els plans que fem poden durar molt poc. Fins i tot poden no arribar a complir-se mai. Per això el millor és deixar que el dia flueixi com hagi de fluir i mirar de gaudir al màxim amb el que s’esdevingui. Jo, personalment, em vaig passar el dia esperant poder pujar a una atracció (fins i tot l’anava anomenant de tant en tant per veure si colava) però no vaig tenir la oportunitat de fer-ho. Un altre any serà!

  • Estones de descans

Hem de ser realistes. Passarem molts hores patejant el parc amunt i avall, llargues estones drets fent cua mentre guardem el torn dels infants i moltes més estones de no parar quiets. Per tant, val la pena buscar moments de descans, d’aturar-nos a repassar el que hem fet, el que volem fer o fer activitats més tranquil·les. En el cas del Tibidabo, hi ha una zona dedicada al Lego per jugar amb peces de diferents mides i per a totes les edats; també hi ha el Marionetàrium, on hi treballen un parell d’amics nostres i que ofereix un espectacle de titelles fabulós (a més d’un espai fresc, tranquil i acollidor); i a més, hi han atraccions tranquil·les ideals per passar aquesta estona relaxada.

  • Ens alimentem

El moment de descans per excel·lència és l’estona de dinar (o no, depenent de com d’estressant sigui el dinar). El secret perquè vagi bé: dur menjar d’èxit segur (el que venen a ser els macarrons del menú infantil -tot i que això del menú infantil ho parlarem en un altre post-) A més, cal portar altres ‘snacks’ per anar menjant durant el dia (fruita, fruits secs, pa de pipes, palitos… i alguna marranada com llaminadures o bosses de patates) Sempre està la possibilitat de comprar el menjar que ens ofereixen al parc, tot i que ja sabem com d’inflats estan els preus. Ah, i molt important l’aigua! Si tenim sort, trobarem fonts on reomplir ampolles i sinó, no ens quedarà una altra que passar per caixa per tenir aigua fresca.

  • Què fem amb les cues?

Parc d’atraccions és sinònim de llargues cues. Un dels punts forts del Tibidabo és que no hi ha cues excessivament llargues com passa en altres parcs d’atraccions com Port Aventura. Igualment, arribarà el moment en què haguem de fer-ne alguna. Però si sabem buscar, sempre trobarem alguna atracció amb poca (o gens) cua. Aleshores cal aprofitar i els infants acostumen a preferir pujar a atraccions on no hagin d’esperar gaire. I si toca esperar, doncs…

  • Calma, respirem, paciència

L’espera forma part del nostre dia d’aventures. No ens queda una altra que tenir paciència, fer ús de la nostra imaginació i creativitat per buscar les mil-i-una activitats per entretenir la canalla. A més, durant el dia, més d’un cop haurem de respirar i tranquil·litzar-nos tot recordant “L’objectiu és que ells/es s’ho passin bé”.

  • L’hora de marxar

L’hora de marxar no sempre és fàcil. Els infants potser estan cansats i la seva cara mostra signes d’autèntic esgotament. Però això no farà més fàcil el comiat. Més bé al contrari. A la pregunta “Estàs cansat/da?” La resposta més probable és “NO” encara que ho diguin amb els ulls tancats. I ja sabem que un infant cansat acostuma a estar més irritable i ploraner. Si a això li sumem el fet de dir-los que és l’hora de marxar, la situació pot ser totalment insostenible. Per això, el millor és anar anticipant l’esperat moment. A nosaltres ens va funcionar fer un ‘compte enrere’ d’atraccions. Vam donar a escollir a l’A les últimes dues atraccions més una de regal que triaríem nosaltres com a sorpresa final si el comportament era correcte i no dramàtic i s’acollia a negociar. I tot va anar brodat.

Ara ja només quedava la tornada a casa amb un ‘subidón’ de totes les emocions que havíem viscut, sopar i, per fi, descansar com cal fins l’endemà al matí, quan les nenes es despertin amb les energies carregades i nosaltres amb un munt d’agulletes per tot el cos.


N’heu tingut d’experiències semblants? Quins són els vostres millors trucs per a tenir un dia rodó? Quines són les problemàtiques més habituals amb les que us trobeu? Esperem els vostres comentaris. I no us oblideu de subscriure-us a la part superior del blog.

Moltes gràcies i fins aviat!