Arriba el Nadal. Sí, ara sí. Comença el compte enrere i no hi ha millor recurs per viure aquest pas del temps que el calendari d’advent.

24 dies que van passant fins començar la voràgine nadalenca, els dinars familiars, les festes, els regals i els moments de melancolia. I el calendari d’advent ens ajuda a anar vivint aquest dia a dia de forma amena i entretinguda per la canalla. Però de calendaris d’advent n’hi ha de molts tipus. Quin és el millor? Doncs no tenim resposta perquè cadascú sabrà quin és el que més els agrada i quin és el que millor resultat els dóna, el que si que tenim és la nostra opinió personal:

Nosaltres a casa tenim dues versions:

Tradicional manufacturat (regal dels avis per a la Q):

2018-11-30 22.12.32

Es tracta del típic calendari amb finestretes, de cartró, amb un dibuix cridaner i xocolatines en cada casella. El que hem tingut tots i totes de petits, vaja. Bé, no exactament el que hem tingut perquè el que teníem nosaltres tenia dibuixos del nadal i no dibuixos de les sèries de moda de la televisió. I els números dels dies estaven desendreçats en comptes d’estar per ordre (no sigui que els hi posem les coses massa complicades a les criatures). Això sí, la xocolata no falla.

Handmade reciclat:

2018-11-30 21.51.56

Estan de moda (una moda necessària, creiem) els calendaris d’advent fets a casa, amb materials reciclats i que, no per força han de tenir una xocolatina o una llaminadura com a “recompensa” de cada dia. En aquest aspecte, Pinterest ha obert el ventall de possibilitats fins a l’infinit i hi ha idees per aturar un tren. Nosaltres hem optat per utilitzar el recent estrenat arbre del racó de l’art com a calendari i que cada dia, la Q s’hi trobi una figureta de feltre amb un velcro al darrera que podrà anar col·locant en el nostre arbre de nadal d’enguany fet, òbviament, amb més feltre. Hem pensat que podíem convertir el calendari d’advent en un joc que durés tots els dies de pre-nadal i de festa.

D’aquesta manera obtenim: un calendari d’advent, un arbre de Nadal (que no en teníem) i un joc per a la Q (ja que podrà enganxar i desenganxar les figuretes tantes vegades com vulgui). Està clar que només ens ha costat el cost del feltre i del velcro (que ja teníem de sobrants d’anteriors manualitats) i que hem donat una segona vida als rotlles de paper de vàter (reduint i reutilitzant residus). A més, l’arbre el podrem treure cada any.

A nosaltres, personalment, ens agrada més la idea de fer calendaris d’advent més personalitzats, pensats en la utilitat que en podem donar, sense promoure el consumisme i el menjar no-saludable i que tingui una utilitat més enllà d’obrir finestres perquè sí. Malgrat tot, creiem que tampoc podem prohibir a la Q tenir la mateixa experiència que nosaltres vam tenir de petits amb els calendaris d’advent de xocolatines (tot i que aquest any, un cop més, no en tastarà gaires).

Per tant, hem decidit que els avis li regalaran cada any un calendari d’advent prefabricat amb dibuixos de la televisió (tot i que la Q no té televisió a casa) perquè a ells els fa il·lusió i a la Q de ben segur també i que nosaltres li farem un calendari d’advent cada any amb una altra filosofia. Com que són molt diferents, les dues propostes poden conviure en una mateixa llar i estem tots contents!

Sigui com sigui, ens avancem als desitjos nadalencs i esperem que tots i totes gaudiu d’una bona preparació dels nadals, sense estressos i evitant entre tots i totes caure en la temptació d’un consumisme excessiu i sense sentit. Recordeu que val més rebre un regal que surt del cor que 100 regals fets per compromís.


Ara que s’apropen les festes de nadal, quines són les vostres preocupacions nadalenques? Deixeu-nos-ho escrit en els comentaris i en podem parlar d’aquí a uns dies.

Mentrestant… gràcies per llegir-nos i fins aviat!