Us presentem una proposta solidària, a més que enriquidora per als infants, a veure si agrada. A més, ara que s’apropen les festes de Nadal, és una molt bona opció per a un regal d’aquells que surten del cor.

20180808_103855.jpgLa fundació Mona neix amb l’objectiu de rescatar i rehabilitar primats que han estat allunyats del seu habitat i que sovint han estat venuts per a realitzar tasques en el circ o la televisió, on sovint també, han estat maltractats o han viscut en condicions no adequades. A més, la fundació Mona realitza una important tasca educativa, de divulgació i de recerca científica en diferents àmbits.

20180808_104010.jpgEncara que aquest primats ja no poden sobreviure en el seu hàbitat natural, a la fundació Mona gaudeixen del respecte que necessiten i compten amb unes condicions de vida adients, a més que, es cuida al més mínim detall i amb molta sensibilitat el procés de recuperació tant físicament com mentalment i el procés d’integració en la comunitat.

20180808_103926.jpgActualment, en l’espai de la fundació tenen dos grups de ximpanzés i un de macacos, però la futura mudança que està prevista per al 2020 permetrà també acollir titis i altres primats més petits.

20180808_104438.jpgI per què us expliquem això en aquest blog? Doncs perquè les possibilitats de sensibilització i educació per als infants en aquest indret són infinites. Si sou dels que no us agrada anar al zoo amb els infants perquè us sap greu que els vegin engarjolats sense cap més objectiu que ser exposats, aquest és el vostre lloc. Aquests primats no han estat engarjolats per ser exposats, aquests primats han estat rescatats d’unes condicions de vida pèssimes, i en no poder tornar al seu hàbitat natural, es recuperen en un espai engabiat si, però en unes condicions el més òptimes possibles. Conèixer les històries particulars d’aquests primats farà obrir els ulls als vostres infants, els permetrà sensibilitzar-se amb els animals i el tracte que en fem els humans sense pensar-hi (són monos els animals que surten a la televisió, oi? ens hem preguntat mai en quines condicions viuen? Està clar que estic fent una generalització, però això és el que fa la fundació Mona, fer-nos pensar).

20180808_103915.jpgLes possibilitats per viure aquesta experiència amb els infants és molt diversa: fer una visita al centre, fer una taller familiar per tal de preparar el menjar als primats, comprar algun objecte de la botiga per fer una donació (hi ha peluixos, contes, jocs…), apadrinar un primat,… tot són opcions i també són una molt bona opció per regalar quelcom amb sensibilitat i no material, fins i tot, per fer un regal a la família en conjunt i que comparteixin un apadrinament o una visita.

20180808_105947.jpg
En Bongo, el ximpanzé que els nostres nebots tenen apadrinat. Sempre és un bon moment per anar a fer-li una visita!

Coneixíeu aquesta experiència? Què us sembla? Coneixeu alguna experiència semblant per poder gaudir en família?

Moltes gràcies i fins aviat!