ESBAIOLAR-SE: sinònim de esbargir-se, divertir-se i entretenir-se utilitzat a la vall d’Àneu, al Pirineu català.

ESBAIOLA’T: Festival de Teatre Infantil de les Valls d’Àneu. El nostre destí d’aquest cap de setmana.

20180720_174117

Aquests últims dies han estat una bogeria, en el bon sentit de la paraula. Hem marxat de vacances amb la tenda d’acampada i el cotxe ple fins al capdamunt per passar uns dies per la zona del País Basc. La Q ha gaudit com una boja i estem contents del contacte i el descobriment que ha fet de la natura. I de tornada a Catalunya vam pensar que no valia la pena tornar tant aviat a casa i volíem fer una parada pel camí. I quin millor lloc per aturar-nos que a Esterri d’Àneu, on cada quart cap de setmana de juliol se celebra l’Esbaiola’t.

L’Esbaiola’t, per explicar-ho amb poques paraules, són uns dies en què Esterri d’Àneu s’omple de gom a gom de famílies disposades a passar molt bones estones, gaudir de bona companyia, circ, música, tradicions, jocs a l’aire lliure, dansa i un miler d’experiències més (potser al final no eren tan poques paraules). L’ambient que s’hi respira, tot i tenir el poble a vessar de criatures, és de tranquil·litat, alegria i bon rotllo.

Vam descobrir el festival l’any passat gràcies a uns bons amics nostres que ens hi van convidar a passar aquests dies amb ells. Vam gaudir tant que enguany hem tornat a repetir (de festival i de bons amics). Amb la Q més gran (l’any passat només tenia 3 mesos i, pobre, no es va assabentar de res), hem pogut gaudir molt més de l’experiència. Hem vist un espectacle de circ, cercavila de capgrossos casolans, correfocs, txarangues, hem escoltat i ballat al ritme de la música i, sobretot, hem jugat, jugat i jugat. Hem jugat a jocs de fusta gegants, en parcs, amb nines i, fins i tot, a la platjeta d’Àneu, amb sorra de platja autèntica. La Q ha gaudit moltíssim! I nosaltres us podeu imaginar com ho hem passat veient-la gaudir tant.

Poc més es pot explicar perquè, la veritat, és que és una experiència que s’ha de viure en la pròpia pell per entendre de què parlem. Molt i molt recomanable. L’any vinent repetim, sens dubte!

P.D. Moltes gràcies S i J per obrir-nos les portes d’aquesta experiència. Estem encantats, com podeu comprovar. I gràcies a l’À i a l’H per tenir-nos tan entretinguts!

Us deixem algunes imatges d’aquest cap de setmana, us recomanem l’experiència per l’any vinent, apunteu-vos-ho a l’agenda!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Recordeu subscriure-us al blog. És molt fàcil! Cliqueu el botó de la part superior del blog i rebreu notificacions cada cop que actualitzem els continguts. Esperem els vostres comentaris!

Moltes gràcies i fins aviat!